Bu tombiş tatlının adı donutmuş,tarif internetten,ben ilk defa yaptım tadı harika,yumuşacık.yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.eğer benim gibi tatlıları sıcak seviyorsanız piştiği anda yenilince gerçekten güzel bir lezzet.gelelim tarifine;
MALZEMELER:
3 su bardagi un
1 cay bardagi ilik süt
3 corba kasigi toz seker
1 tane yas maya
1 cay kasigi tuz
1 cay bardagi ilik su
2 tane yumurta
KIZARTMAK ICIN:
Sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
BİTTER CIKOLATA
PUDRA ŞEKERİ
İSTEĞE GÖRE RENKLİ ŞEKERLER ve RENKLİ ÇİKOLATALAR
HAZIRLANIŞI :
3 su bardagi un
1 cay bardagi ilik süt
3 corba kasigi toz seker
1 tane yas maya
1 cay kasigi tuz
1 cay bardagi ilik su
2 tane yumurta
KIZARTMAK ICIN:
Sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
BİTTER CIKOLATA
PUDRA ŞEKERİ
İSTEĞE GÖRE RENKLİ ŞEKERLER ve RENKLİ ÇİKOLATALAR
HAZIRLANIŞI :
Hamuru için tüm malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup tezgahın üzerine bolca un dökelim hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler koparıp yuvarlayalım tezgaha koyalım üzerine bolca un döküp mayalanması için bırakalım. Hamurlar mayalandığında ise elimizle bastırıp şekil verelim ve ortasını bir şişe kapağının yardımı ile kesip halka sekli verelim.
Daha sonra tekrar mayalandıralım ve mayasını bozmadan yani mayasını indirmeden yavaşça kızartacağımız kaba bırakalım. Tabii bu arada yağ çok kızgın olayacak ağır ateşte ağır ağır kızarması gerekiyor.
Benmari usulü erittiğimiz çikolatamıza DONUTS ları batırıp bir kenara alalım.
İsteğe bağlı olarak üzerine bolca pudra şekeri de dökebiliriz. İstediğiniz pasta şekerlemeleriyle süsleyebilirsiniz. Ben sadece çikolata kullandım.
Sevgili Lütfiyecim,
YanıtlaSilEllerine gönlüne sağlık canım. Ben çok severim. Taa çocukluğumdan beri Almanya'da çok tüketirdik donutu. Benden sana acizane bir tavsiye... Hamurunu açıp hepsini bardak yardımıyla kestikten sonra yarının içine biraz marmelat (tercihen kaysı ya da böğütlen) ekledikten sonra boş olan diğer hamurdan parçalarını da üzerlerine kapatıp kenarlarını hafif elinle yapıştırdıktan sonra yağda kızart ve üzerine bol pudra şekeri. Eğer Donutu seviyorsan bu şekline de bayılacaksın. Afiyet olsun. Yapan ellerin dert görmesin inşallah.
denemek isterim arkadaşım,teşekkürler.ama kilolardan korkuma bu aralar biraz uzak duruyorum
Silöncelikle tanıştığıma memnun oldum
YanıtlaSilbenimde sevdiğim bir lezzet
ellerine sağlık
bana da beklerim
:)))))
ziyareti ve güzel yorumun için bende teşekkür ederim arkadaşım,sevgilerimle
Silçok değişik bir tatlı gerçekten merak ettim bende mi yapsam ne ellerine sağlık :))))
YanıtlaSilbende sonucunu merak ederek yapmıştım,ve yaptığıma değdi.biz lezzetini sevdik,umarım sizde beğenirsiniz arkadaşım
YanıtlaSil: Güller sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.
YanıtlaSil