MALZEMELER:
1/2 kg kültür mantarı,
1/2 kemiksiz kuşbaşı tavuk eti,
1/2 çay bardağı sıcak su,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 adet sivri biber,
3 adet domates,
1 adet kurusoğan,
tuz,
kekik,
pul biber,
karabiber
YAPILIŞI:
Soğan,tavuk, eti ve yeşil biberi yemeklik doğrayıpsıvıyağda kavurun.Et pişmeye başladiğında mantarları 4'e bölüp etli karışıma ekleyin.üzerine domates ,su ve tuzu ekleyip mantarlar yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra baharatını ekleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN
Tavuk ve mantar birbirini tamamlıyor çokta güzel oluyor ellerinize sağlık lutfiye arkadaşım hayırlı cumalar sevgiler selamlar
YanıtlaSilbizdede aynısı eve mantar gelince yapılacak üç beş yemekten biride tavuklu yemeğidir,ellerine sağlık pilavda varmıydı yanında :)
YanıtlaSilmantarı çok severim malesef çocuklara yedirmekte sıkıntılar yaşıyorum
YanıtlaSileline sağlık
Eline emeğine sağlık canım sizlere afiyet bal olsun sayı civcivdeyemiştir bu güzel yemeği :))benim zehramda mantarı sevmiyor bende sote şeklinde yapıyor kase güveçlere koyup üzerine peynir rendeliyorum .ona nasıl bayılıyor..annelerde çareler bitmez ..
YanıtlaSilellerine sağlık içinde sebze olan herşeye varım.
YanıtlaSilLütfiyeciğim ellerine sağlık arkadaşım. Çok ama çokkk güzel görünüyor. Sen yaparsın da kötü mü olur zaten. Tam benlik bir yemek olmuş. Şöyle bandıra bandıra.... :-) Afiyet olsun tatlım sizlere.
YanıtlaSilgunaydın anneler gununkutlu olsun
YanıtlaSil