30 Mart 2012 Cuma

TAVUKLU MANTAR SOTE


bizim evde mantarı yedirmenin yolu tavukla pişirmek,sizdede öyleyse buyrun 





MALZEMELER:
1/2 kg kültür mantarı,
1/2 kemiksiz kuşbaşı tavuk eti,
1/2 çay bardağı sıcak su,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 adet sivri biber,
3 adet domates,
1 adet kurusoğan,
tuz,
kekik,
pul biber,
karabiber

YAPILIŞI:
Soğan,tavuk, eti ve yeşil biberi yemeklik doğrayıpsıvıyağda kavurun.Et pişmeye başladiğında mantarları 4'e bölüp etli karışıma ekleyin.üzerine domates ,su ve tuzu ekleyip mantarlar yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra baharatını ekleyip servis yapın.
                                                           AFİYET OLSUN

7 yorum:

  1. Tavuk ve mantar birbirini tamamlıyor çokta güzel oluyor ellerinize sağlık lutfiye arkadaşım hayırlı cumalar sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  2. bizdede aynısı eve mantar gelince yapılacak üç beş yemekten biride tavuklu yemeğidir,ellerine sağlık pilavda varmıydı yanında :)

    YanıtlaSil
  3. mantarı çok severim malesef çocuklara yedirmekte sıkıntılar yaşıyorum
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Eline emeğine sağlık canım sizlere afiyet bal olsun sayı civcivdeyemiştir bu güzel yemeği :))benim zehramda mantarı sevmiyor bende sote şeklinde yapıyor kase güveçlere koyup üzerine peynir rendeliyorum .ona nasıl bayılıyor..annelerde çareler bitmez ..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık içinde sebze olan herşeye varım.

    YanıtlaSil
  6. Lütfiyeciğim ellerine sağlık arkadaşım. Çok ama çokkk güzel görünüyor. Sen yaparsın da kötü mü olur zaten. Tam benlik bir yemek olmuş. Şöyle bandıra bandıra.... :-) Afiyet olsun tatlım sizlere.

    YanıtlaSil
  7. gunaydın anneler gununkutlu olsun

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınız için teşekkürler :))